Uncategorized

Clothes can’t talk, can they? Kadira in Wonderland

Jedna od pogodnosti neproslavljanja Nove Godine jeste odsustvo šmrljavosti koja karakteriše prvi januar. I pošto nisam otišla u krevet kasno, i bila sam suočena sa nula procenata mamurluka, meni je prvi dan ove godine protekao u vrlo dobrom fizičkom stanju, a to znači da sam bila spremna za poduhvat koji podrazumeva navigiranje kroz Avenues, drugi najveći tržni centar na svetu. And when in Rome, iskoristih lepotu enterijera Prestige dela kojim se samo prolazi i koji se samo posmatra a ni u kom slučaju ne kroči u njegove prodavnice.

Processed with VSCO with a5 preset

Što se tiče same odevne kombinacije, jedva sam čekala da negde ponesem ovaj predivni komplet. Jeste da nije bas stvoren za dnevnu varijantu, ali a) bila sam u raspoloženju da get all dolled-up i b) nalazim se in the land of plenty, pa zašto da ne izgledam kao da sam pošla na prijem.

Processed with VSCO with a5 preset

Nekako sam odavno otpisala mogućnost da u svom rodnom gradu mogu da pronađem bilo kakav odevni komad koji bi bio u skladu sa mojim stilom oblačenja. Butici uglavnom kopiraju jedni druge u nabavkama, i onda svi izgledaju isto, i to ne na dobar način, a drugi razlog mog izbegavanja navedenih butika jeste što maltene ništa što oni nude nema karakter i sve je puno sjajnog kamenja i spremno za small town weddings. I onda tako gledam Instagram i na moje ogrmono iznenađenje pronađem butik Roma R koji nudi vrlo svedenu količinu predmeta, koji su pažljivo odabrani i sa ukusom pre svega. A naravno kad sam ugledala ove divne boje (a ja i boje kao moljac na plamen) morala sam da ga imam. Možda malo ličim na Adele u spotu Send My Love to Your New Lover, ali ja mislim da je Adele apsolutna carica univerzuma tako da je to skroz ok. I mislim da sam nošenjem ovog kompleta uspela i sebi da dokažem da curvy girls mogu totalno da ponesu dezene sve dok su dobro odabrani, dobrih proporcija i kombinacija boja. Tako da my dear curvy girls, nemojte da se bojite dezena, you can rock them! Najbolja stvar kod kompleta jeste što se ova divna suknja zvonastog kroja totalno može nositi u svedenijim kombinacijama sa nekim jednobojnim gornjim delom, a isto tako se bluza može odlično nositi sa crnim farmericama i izgledati malo svakodnevnije. Eto male pobede kompleta nad haljinama.

Processed with VSCO with a5 preset

Čizme boje trule višnje su pozajmljene od moje drage Dženi, i uz ovako tople tonove delovale su kao više nego logičan izbor, mada čak i braonkaste čizme ne bi bile greška sa ovim dezenom. Pošto su Stradivarius, super su za gledanje. Što se tiče nošenja, dobre su za prvih dva sata špartanja, ali moram da priznam da sam posle toga sa suzicom u oku gledala ka prodavnici sportske opreme i bila u ozbiljnom iskušenju da utrčim i kupim patike samo da bih preživela ogromnost Avenues-a. Al rekla sam sebi, htela si da budes in Wonderland, sad nema patika za tebe, hodaj i pati se (pun intended).

Processed with VSCO with a5 preset

Torba potiče iz Zare, iz praznične fondacije pod nazivom “Go treat yo self” čiji je sestra na privremenom radu u inostranstvu glavni i jedini ktitor. Za razliku od čizama ona nije bolna za nošenje, nijansa plave je vrlo royal iako nije kraljevski plava, a veličina je idealna kako za neke svečanije prilike tako i za dane kad moraš gomilu raznih stvari da natrpaš i ideš da osvajaš dan.

Processed with VSCO with a5 presetProcessed with VSCO with a5 presetI da, svi vi koji jeste burno i intenzivno slavili Novu Godinu, nadam se da ste preživeli depresiju prvog januara, i ako već niste, go treat yo self to some pretty, osećaćete se bolje.

Processed with VSCO with a5 preset

4 thoughts on “Clothes can’t talk, can they? Kadira in Wonderland”

  1. Slažem se za čizme. Imam crne, prelepo izgledaju na nozi, ali posle sat-dva katastrofa su tvrde. Mada, poprilično su i visoke, 10 cm, tako da i nije iznenađujuća udobnost. 🙂
    Imam samo da kažem go girl! Super ti je blog!

    Like

Leave a comment