Clothes can't talk, can they?, Uncategorized

Clothes can’t talk, can they? // The empire strikes back

  1. godina bila je godina izmešanih stanja i osećanja i često se desi da budemo toliko lakoverni da mislimo da će prvi dan nove godine da označi neki magični prelaz i da smo dobili čisto novo platno na kom će sama da iznikne slika neuporedivo bolja od one na prethodnom. Kako sam ja bila jedna od lakovernih, januar, a posebno njegov kraj dočekao me je jednim zdravstvenim nokautom, i shvatila sam da iako se možda neke stvari neće promeniti, moj stav po pitanju njih hoće. I to je ono što ova odevna kombinacija reflektuje. It is time to fight back pa cu ja da budem the empire koji će to da uradi.

Istina je da odelo ne čini čoveka ali pravi izbor odeće koja nas asocira na dobre stvari, na snagu i izdržljivost zaista može. Nešto kao kad imaš dobru plejlistu dok hodaš ulicom pa se osetiš baš moćno. I valjda je tako iz mog ormara u život došla ova, na vrlo čudan i nekonvencionalan način vojna kombinacija sa elementima tinejdžerskog stila. Šta ćeš bolje: vojnik da se bori, i tinejdžer da neustrašivo i sa osećajem da sve zna krene da gazi ono što je gazilo njega.

img_0651img_0648img_0647img_0645img_0644img_0643

Elementi koji me asociraju na vojnike pre svega su maslinasto zelene čizme, jak kaiš oko kaputa vojničkog kroja, i naravno, šubara koja me podseća na Nikitu iz istoimene pesme Eltona Džona. Kako um prati čudne putanje pomisao na Eltona Džona podsetila me na epizodu serije Vil i Grejs kada se ispostavi da je Elton the head of gay mafia i njegova rečenica: „Be careful, or this bitch will be back.“ Na bizaran način, sama asocijacija na to učinila je da mi se dan popravi.

Ako nekog zanima gde se u našem malom gradu može naći šubara, tu je krznara Foka. Ja sam inicijalno otišla po nju jer mi je bilo potrebno nešto da zagreje ovu glavu, ali sam se, dosledna sebi kući vratila i sa bundom al to je priča za neku drugu priliku. Torba je sa Najlona (God bless 2010) i koštala je trista dinara. Nisam se cenjakala. Naočare su starije od mene – God bless mom. Ćebe-šal: Zara

img_0642img_0641img_0640

Kada je ostatak kombinacije, aka, ono što je ispod kaputa u pitanju, sve je tinejdžersko. Karirana suknja-kilt sa malim izrezom sa strane verujem da je nešto što bi Cher nosila kada bi se snimao rimejk filma Clueless. Čarape iznad  kolena (H&M) morale su da prate ovu suknju jer ništa bolje od spoja ove dve stvari ne asocira na pojam američke školarke, a osim toga oduvek me je fasciniralo to kako dodatni par čarapa uspe da bude seksipilniji od jednog.

img_0638b1921b52-002a-494a-8285-7a6daab099f6img_0637bff8642c-3ca0-48a0-9308-d0accc18db28

Majica sa natpisom MINIMALISM IS THE NEW BLACK, mog novog omiljenog streetstyle domaćeg brenda Ekipa je tu iz više od jednog razloga. Prvo, zato što kada na sebe stavim isključivo tamne stvari to nekako čini da se osećam tunjavo, te mi je bio potreban taj pop of color, ili u slučaju bele koja tehnički nije boja a pop of a lack of color. Drugi razlog je ironičan jer ja ne umem minimalizam ni kad bi mi život zavisio toga. Ipak, svesna sam da su minimalni ili basic komadi odeće preko potrebni svakom ormaru. Ako ste minimalista, savršeno uklapate jedne osnovne komade sa drugima. Ako ste pak kao ja, prisustvo ovakvih komada pruža vam mogućnost da ostatak kombinacije vrišti koliko god želi. Bolnu lekciju o potrebi za basic komadima naučila sam kada sam usled sestrine selidbe ostala bez pola ormara i shvatila da je šareniš sve što mi je ostalo. Četvrti, i možda najvažniji razlog zbog kog posedujem ovu majicu jeste njen savršen kroj i kvalitet. Prezirem kratke majice, oduvek sam ih prezirala, a par nesrećnih poliester-infused kupovina doveo me je do epifanije da kada su majice u pitanju pamuk je jedini pravi izbor. Mislim da to dovoljno govori.

img_0636img_0633

Na kraju, teksas jakna usred zime? Nemoguće! Ja volim džempere u svim dužinama, bojama, oblicima. Ipak, kada sam na sve ovo probala da stavim kardigan malo sam se osetila kao dosadna učiteljica, a danas nije bio dan kad sam bila spremna sa tim da se nosim. Kad malo bolje razmislim, nikad nije dobar dan da se bude dosadna učiteljica. Probala sam teksas jaknu i na ogromno iznenađenje kaput je sasvim dobro izgledao preko nje, so I decided to roll with it.

img_0632

Svaki dan je drugačiji, iako nam nekad svi deluju isto. Zato, neće svaki put ista odevna kombinacija da bude borbena kombinacija koja će da pobedi odvratan dan. Možda je more pastelnih nijansi za nekog ono što ga „diže“. Whatever works for you will be good enough, just go out there and strike the hell back.

6 thoughts on “Clothes can’t talk, can they? // The empire strikes back”

  1. You actually make it seem really easy with your presentation however I find this matter to be actually one thing which I believe I would by no means understand. It sort of feels too complex and extremely vast for me. I am looking ahead to your subsequent put up, I’ll attempt to get the dangle of it!

    Like

Leave a comment